Index Vakbarát Hírportál

Nicolas Cage: Mit tesznek majd a testemmel és az arcommal, ha meghalok?

2024. július 9., kedd 14:35

Az Oscar- és Golden Globe-díjas Nicolas Cage egy interjúban mesélt arról, milyen aggodalmai vannak az egyre csak fejlődő mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Soron következő filmjéhez lemodellezik az arcát és a testét, a színész azonban nem biztos abban, hogy ez jó dolog, hisz nem tudja, halála után mit kezdenek majd ezekkel a felvételekkel.

„Betáplálnak a számítógépbe, kiigazítják a szemem színét, és hát nem tudom... Szimplán ellopják a testemet, és digitálisan azt tesznek vele, amit csak akarnak az AI-jal... Atyám, remélem, hogy nem AI-jal. Rettegek tőle. Már többször hangot adtam ennek” – idézi a színészt a Deadline, aki némileg viccesre véve a figurát nyilatkozott legújabb filmjének előkészületeiről.

A hírek szerint a Pókember-filmek újabb szegmenssel bővülnek, ezúttal egy élőszereplős sorozattal, aminek főszereplője az 1930-as évek sötét, esőkabátos bűnüldözője, Spider-Man Noir.

Az információk szerint a címszerepet nem kisebb ember játssza majd, mint maga Nicolas Cage, aki anno hiába akart Superman bőrébe bújni, akkor nem sikerült a szuperhőssé válás. Később mégis megjelent olyan hősfilmekben, mint A szellemlovas, most pedig egy újabb Marvel-alkotásban vesz részt.

Helyettesíthető?

Ehhez kellett a színésznek egy szkennelésre mennie, illetve egyik soron következő filmjéhez is beszkennelték, vagyis két digitalizálás is történt vele egy nap alatt.

Azon tűnődöm, hogy fogalmazzam meg, miként végzi majd a művészi valódiság? Helyettesíthető lesz-e? Átalakul? Hová tűnik majd a szívverés? Úgy értem, mit tesznek majd a testemmel és az arcommal, ha meghalok? Nem akarom, hogy bármi ilyet csináljanak!

– fogalmazott Nicolas Cage.

Az interjúban a mesterséges intelligencia mellett szó esett arról is, hogy egyik leginkább erőteljes alkotásának a 2021-es Disznó című filmet tartja. A színész szerint ha valaki egyáltalán nem ismeri munkásságát, soha egy filmben sem látta, akkor ez a tökéletes alkotás, amivel igazán teljes képet kaphat róla valaki.

Ez olyas dolog, ami ad valamit az embernek, mert a tragédia mindnyájunkat utolér egy ponton. Csupán idő kérdése, hogy mikor. Ez a film számomra olyan, mint egy népdal. Csöndes, finom alkotás, épp az ellentéte annak, amivel a beszélgetésünket kezdtük – az emberek még azt hiszik, hogy őrült vagyok

– idézi a lap a színészt.

A Disznó című filmet Michael Sarnoski rendezte. Az alkotásban Nicolas Cage egy Oregonban élő szarvasgombavadászt alakít, akinek vissza kell térnie Portlandbe, hogy megkeresse szeretett keresőmalacát, miután azt elrabolták.

Rovatok