Index Vakbarát Hírportál

Cserbenhagyásos gázolásért is állt már bíróság előtt a hollywoodi színésznő

2024. július 12., péntek 14:09

Michelle Rodriguez ma már csak a karrierjére fókuszál, de nem volt ez mindig így. A Halálos iramban-filmek, az Avatar és a Lost – Eltűntek sztárjáról talán kevesen tudják, de imádja a sebességet, olyannyira, hogy fiatalabb korában gyorshajtás miatt börtönben is ült. Kvízünkkel a 1978. július 12-án született hollywoodi színésznőt köszöntjük a születésnapján.

Michelle Rodriguez világhírű hollywoodi színésznőnek több alkalommal meggyűlt a baja a rendőrséggel. Kezdjük ott, hogy a Halálos iramban és az Avatar sztárját 2002-ben lakótársa jelentette fel, hogy megverte őt, de a vádat végül visszavonták. Két évvel később, 2004-ben a színésznő három vétségért – köztük ittas vezetésért és cserbenhagyásos gázolásért – került bíróság elé Los Angelesben.

CBS News azt írta, hogy tettéért két nap börtönbüntetésre ítélték, közérdekű munka elvégzésére kötelezték, és arra, hogy vegyen részt egy három hónapos alkoholelvonó kúrán. A bíró három év próbaidőre bocsátotta. 

18 nap 180 nap helyett 

Ám a következő évben megszegte ezt a próbaidőt, 2005-ben, Hawaiin ugyanis újból ittas vezetésért tartóztatták le. Ekkor forgatta amúgy a Lost című filmet, amelyben Ana Lucia rendőrt alakította. 2006 áprilisában Rodriguez bűnösnek vallotta magát az ittas vezetés vádjában, és 500 dollár (mintegy 180 ezer forintnyi) bírságot fizetett, illetve öt napot börtönben ült.

A közmunkától és elvonókúráról való elmaradásai miatt Rodriguezt 2007-ben ismét elítélték. Ekkor eredetileg száznyolcvan napra vonult be letölteni a büntetését, ám túlzsúfoltságra hivatkozva tizennyolc nap után kiengedték. Cserébe 30 napos rehabilitációs kezelésre és 30 nap közmunkára küldték, 2009 júniusáig pedig próbaidőre bocsátották.

Benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a közösségi szolgálatot szeptember 25-én elvégezte, de bizonyítékot szereztünk arról, hogy aznap New Yorkban volt

– mondta Frank Mateljan, Los Angeles város ügyvédjének szóvivője. A színésznő ezután kénytelen volt elvégezni a közösségi szolgálatot.

Volt néhány rossz pillanata

Michelle Rodriguez évekkel később, 2013-ban az ABC Newsnak adott interjújában a következőképp emlékezett vissza erre az időszakra.

Volt néhány rossz pillanatom. Keményen buliztam, s a világ tudta ezt. De úgy érzem, hogy sikerült túllépnem ezen.

Rodriguez úgy véli, lázadó természete van, amit rosszul kezelt, de most készen áll, hogy kizárólag a karrierjére összpontosítson. „Ebben az segít, hogy időnként muszáj kiszakadnom, ilyenkor a hegyekbe megyek. A horoszkópom szerint rák vagyok, szóval... olyan a természetem, hogy elbújok” – tette hozzá a színésznő.

Most pedig ön is tesztelheti, mennyit tud Michelle Rodriguez színésznőről.

Rovatok