Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Táncművészeti Egyetem reagált Novák Ferenc Tata nyilatkozatára

2024. július 13., szombat 19:08

A Magyar Táncművészeti Egyetem reagált Novák Ferenc Tata Kossuth-díjas koreográfus nyilatkozatára, melyben többek között felszólította az intézményt, hogy erősítsék az oktatásban az általános műveltség színvonalát, és gondolják meg a nyelvtudás szükségességét. Az intézmény szerint azonban ők épp ellenkező lépéseket tettek, és a nyelvtudás fontosságát középpontba helyező intézkedést hoztak.

Novák Ferenc Tata Kossuth-díjas koreográfus a napokban kiállt az anyagi nehézségek miatt megszűnés szélére került társulatok mellett, és arra szólította fel a támogatásban részesülő egyesületet, hogy ők se fogadják el ezt a helyzetet.

A koreográfus a Magyar Táncművészeti Egyetemnek is üzent, és felhívta az intézmény figyelmét, hogy az oktatásban erősítse az általános műveltség színvonalát, és gondolja meg ismét a nyelvtudás szükségességét.

A művész közleményére a Magyar Táncművészeti Egyetem is reagált, ugyanis szerintük az intézmény a leírtakkal ellentétben pont a nyelvtudás fontosságát középpontba helyező intézkedéseket tett. A közlemény legfontosabb állításait az alábbiakban foglaltuk össze:

Rovatok