Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Starsky & Hutch és a Charlie angyalai színésze

2024. július 15., hétfő 13:00

90 éves korában meghalt James Barrie Sikking, aki az elmúlt hat évtizedét a színpadon, a televíziók képernyőjén és a mozivásznon töltötte. Olyan alkotásokban szerepelt, mint a Külvárosi körzet, a Charlie angyalai, a Starsky & Hutch vagy éppen a Félig üres. Évek óta demenciában szenvedett, családja körében érte a halál.

Meghalt James B. Sikking, a Külvárosi körzet és a Doogie Howser, M.D. című sorozatokban játszott szerepeiről ismert színész. Sikking évek óta demenciában szenvedett, és szombaton halt meg természetes halállal Los Angeles-i otthonában, ahol családja vette körül – közölte sajtósa, Cynthia Snyder a Deadline-nal. 90 éves volt.

Figyelemre méltó karrierje során Sikking csodálatosan izgalmas arca drámát, komédiát, tragédiát és fergeteges bohózatot is adott nekünk. Karrierje több mint hat évtizedet ölelt fel a televízióban, a filmszínházakban és a színpadon

– írta közleményében Snyder, hozzátéve, hogy „tehetsége, integritása és képzelőereje lenyűgözte és elragadtatta a közönséget”.

Sikking leginkább Howard Hunter hadnagy szerepéről volt ismert a Külvárosi körzetből és dr. David Howser szerepéről a Doogie Howser, M.D.-ből, de olyan sorozatokban is feltűnt, mint a Starsky & Hutch, a Hawaii Five-O, a Charlie angyalai, az Őrangyal és a Félig üres.

A filmvásznon Sikking Frank Sinatra mellett játszott Az elrabolt expresszvonatban és Elvis Presley mellett a Charró!-ban, valamint olyan filmekben, mint A boldogító talán, A Pelikán ügyirat, a Star Trek III: Spock nyomában, a Hajszál híján és a Lovasbecsület.

Sikking 1934. március 5-én született Los Angelesben, nevét James Barrie íróról kapta. „Tökéletes választásnak tűnt” – mondta Snyder. „Jamesben van egy kis Pán Péter… a képzelőereje megmutatkozott, akár színpadi, akár filmvásznon játszott szerepekről volt szó” – tette hozzá.

A Kaliforniai Egyetemen (UCLA) tanult színészetet, ahol megismerkedett feleségével, Florine Caplannal, miközben a hadseregben is szolgált.

Rovatok