Index Vakbarát Hírportál

Zamárdiban találkozik a művészet, az ínyenc fogások és a nyár

2024. július 20., szombat 06:18

Ugyan a Balaton Sound véget ért, de a zene nem áll le. Csak átalakul. Zamárdiban már megnyílt a Sandorella Művészudvar, ahol változatos és különleges műsorokat lehet megtekinteni. Tökéletes hely a kikapcsolódásra, ahol kulturálódni, enni, inni és szórakozni is lehet.

A nyár beköszöntével egy új és izgalmas kulturális tér nyitotta meg kapuit a Balaton déli partján. A Sandorella Művészudvar a zamárdi szabadstrandon található, és július elejétől augusztus végéig várja a kultúra és a szórakozás szerelmeseit. A Sandorella Művészudvar nem csupán egy színház, hanem egy igazi találkozóhely, ahol a különböző művészeti ágak egymásba fonódnak. A Balaton közelsége, a homokos part és a lenyűgöző naplementék varázslatos hátteret biztosítanak az előadásokhoz és a rendezvényekhez. A szabadtéri színpadon a nézők a csillagos ég alatt élvezhetik a színház, a zene és a tánc különleges élményét.

Gazdag programkínálat minden korosztály számára

A Sandorella Művészudvar repertoárja a sokszínűségre és a minőségre helyezi a hangsúlyt. A klasszikusoktól a kortárs darabokig, a vígjátékoktól a drámákig mindenki megtalálhatja a számára érdekes előadást. A műsor kínálatában szerepel többek között:

A nyár folyamán olyan neves művészek lépnek fel, mint: Fesztbaum Béla, Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Hegedűs D. Géza, Kováts Péter,Kárász András Péter, Koltai Róbert, Vecsei H. Miklós, Balla Gergely, Cserna Antal, Balázs-Valler Kata, Gazsó L. Ferenc és Pataky Klári.

Fesztbaum Béla Jászai Mari-díjas színművész feleleveníti a régi pesti kabaré és orfeumok csillogó világát! A Pesti Polgár című zenés színházi estjén a közönség legendás előadók dalaival, pikáns anekdotákkal és szellemes konferanszokkal repülhet vissza az időben. Az est Benedek Miklós emlékének adózik, és egyben főhajtás a Budapest Orfeum 45 éves jubileuma előtt.

Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter közös koncertjén Leonard Cohen életműve elevenedik meg egyedi hangszerelésben és megható előadásban. Müller Péter Sziámi, aki Leonard Cohent „a legizgalmasabb jelenségnek” tartja a kortárs dalszerzők között, most egy olyan estét hoz el a közönségnek, ahol a személyes és a kozmikus találkozik a dalokban. A koncertet Kirschner Péter kíséri gitáron.  Az esemény nemcsak a Cohen-rajongóknak, hanem mindenkinek szól, aki szereti a mély érzelmeket, a költői szövegeket és a szívbe markoló dallamokat.

A magyar költészet egyik legnagyobb alakjának, Ady Endrének versei is megelevenednek, mégpedig a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Hegedűs D. Géza lenyűgöző előadásában. Az irodalmi élményt Kodály Zoltán Duó hegedűre és gordonkára op. 7 című műve teszi teljessé, amelyet a világhírű Kováts Péter hegedűművész és a kiváló Kárász András Péter gordonkaművész közreműködésével hallhatnak.

Természetesen a gasztronómia sem maradhat ki. A kerthelyiségben friss, szezonális alapanyagokból készült ínyenc fogások, különleges koktélok és frissítő italok várják a látogatókat.

Rovatok