Index Vakbarát Hírportál

Tele lesz a hétvége jobbnál jobb programokkal a fővárosban, mondunk párat

2024. július 25., csütörtök 06:00

A művészfilmek szerelmesei eredeti nyelven nézhetik meg 2024 egyik legnagyobb dobását, Jórgosz Lánthimosz Szegény párák cmű filmjét, a Zene Háza szabadtéri színpada a latin zene szerelmeseit várja, a Svábhegyi Csillagvizsgálóban a Tatooine kettős naplementéjét varázsolják elénk, az ELTE Gömb Aulájában pedig a gardróbunk mélyén megbúvó ruháinkat adhatjuk el egy közösségi vásár keretében. Unatkozni tehát nem fogunk!

A Szegény párák Jórgosz Lánthimosz új filmje, elképesztő történet Bella Baxter (a szerepért Oscar-díjat kapó Emma Stone megformálásában) fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Godwin Baxter (Willen Defoe) hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve Bella vágyik a tudásra, szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo), a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

Július 28-án a Budapest Városházában vetítik a filmet eredeti nyelven, magyar felirattal.

Amennyiben valaki nem egy fesztiválon vagy koncerten van éppen, esetleg nem a Deadpool & Rozsomák vonzza, hanem valami mélyebb és művészibb, akkor a Szegény párák ideális választás lehet. Merész, vad és aktuális kérdésfelvetéseivel tökéletesen illeszkedik a görög rendező filmográfiájába, ahol olyan klasszikusokat találunk, mint A homár, az Egy szent szarvas meggyilkolása vagy éppen A kedvenc – szintén Emma Stone-nal a főszerepben.

Amennyiben még több programra vágyna a hétvégén, böngéssze a We Love Budapest programkalendárját!

Rovatok