Egészen különböző ételekkel csapnak össze a balatoni éttermek az idei Év strandétele versenyen, ráadásul nem csak egy díjat zsebelhetnek be. A kreativitás és a tudás elengedhetetlen a jó eredmény eléréséhez.
Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni vendéglátósok. A Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúlt napokban kiválasztotta azt a tíz nevezőt, akik bekerültek a verseny döntőjébe.
Bár a vendéglátásban országszerte egyre nehezebb kihívásokkal kell szembenézni, Európa első és máig egyetlen strandételversenye azt bizonyítja, hogy szép számmal vannak olyanok, akik az élesedő versenyben még nagyobb kreativitással igyekeznek kitűnni. A rendkívül erős mezőnyből így még nehezebb volt kiválasztani, kik jussanak a döntőbe. Idén kivételesen tíz döntős hely lesz, melyeket 2024. július 30-án egy séfekből és gasztroújságírókból álló zsűrivel újrakóstolunk, és így választjuk ki az Év strandétele verseny győzteseit.
– mondta Kardos Gábor, az Év strandétele verseny ötletgazdája.
Izgalomban nem lesz hiány, biztosak lehetünk benne, hogy szoros verseny alakul ki. A döntőbe ez a tíz étterem jutott be különböző, érdekesebbnél érdekesebb fogásokkal:
Elsőre furcsának tűnhetnek bizonyos párosítások a fogásokon belül, a bizalom ennek ellenére abszolút a szakácsoké. A július 31-én tartandó eseményen több díjat is ki fognak osztani: