Index Vakbarát Hírportál

A nyár legzúzósabb fesztiválján mindenki ott lesz, aki számít

2024. július 27., szombat 16:36

Ismert és feltörekvő rockzenekarok lépnek fel a RockBalaton fesztiválon, amelyet augusztus 8. és 11. között tartanak Fonyódon.

A RockBalaton 2014 óta várja a zene szerelmeseit minden év augusztusában. A fesztivál színpadán a legismertebb magyar rockegyüttesek és a feltörekvő tehetségek lépnek fel. A Fonyód város Piac terén kialakított fesztiválhelyszínen idén fellép a P. Mobil, az Alvin és a Mókusok, a Pokolgép, az Ossian, a Moby Dick, valamint Rudán Joe. Az immár tizedik alkalommal megrendezendő eseményen koncertet ad az Aurora, a Kárpátia, a Depresszió, az Omen, a Classica, a Nemzeti Hang, A Király Halott, a Detonic, valamint Junkies-dalokkal érkezik Szekeres és Barbaro.

A szervezők kiemelték, hogy az autóval érkezők ingyenesen parkolhatnak a piac területén, ugyanakkor javasolják, aki teheti, a MÁV balatoni járatait vegye igénybe a minél kisebb környezeti terhelés érdekében.

Lesz rockdisco, dedikálás, a nyitónapon pedig véradásra buzdítják a közönséget. A vasútállomás közel van a fesztivál helyszínéhez, és a hazajutás is megoldható az úgynevezett bagolyjáratokkal, amelyek a nyári idegenforgalmi szezonban óránként indulnak a balatoni állomásokról.

A RockBalaton fesztivált 2014-ben rendezték meg először, a koncert.hu oldalon szervezett Év Fesztiválja közönségszavazáson 2019-ben első lett a 100 ezer alatti látogatószám kategóriában. A fesztivál ideje alatt helyszínt biztosítanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtéséhez is.

Rovatok