Index Vakbarát Hírportál

Megható szavakkal búcsúzott Nemcsák Károly Mihályi Győzőtől

2024. augusztus 27., kedd 21:29

Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója a Kossuth rádió Kalendárium című műsorában búcsúzott el kollégájától, Mihályi Győző színművésztől.

Mint arról beszámoltunk, hetvenéves korában, hétfőn meghalt Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész. Mihályi Győző a József Attila Színház társulatának több mint 20 éven át volt elismert művésze, hosszú évtizedeken át a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) elnökségi tagja, majd elnöke volt.

Kedden a Kossuth rádió Kalendárium című műsorban Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója is elbúcsúzott kollégájától.

Szomorú hírt kapott a József Attila Színház és jómagam is, hogy kedves kollégánk, barátunk, Mihályi Győző sajnos itt hagyott bennünket hétfőn. Fantasztikus színészt és nagyszerű embert veszítettünk el. Nagyon nehéz bármit mondani, az egész életét méltatja az a fantasztikus karrier, amit ő megélt, és tényleg szomorú szívvel figyeljük, hogy a családja hogyan tudja ezt a nehéz időszakot átélni

– mondta Nemcsák Károly. Hozzátette, hogy ebben megpróbál a színház segítséget adni.

„Molnár Zsuzsa az ő két fantasztikus gyerekének az édesanyja is a mi kolléganőnk. Mindenki, gondolom, szomorúan emlékezik vissza, fantasztikus szerepekben ismerhettük meg Győzőt, és a hangja mindig itt cseng a fülemben. Szomorú szívvel búcsúzom tőle” – tette hozzá az igazgató.

Rovatok