Index Vakbarát Hírportál

Cannes-t ostromolja a Hunyadi

2024. augusztus 28., szerda 17:33

Páratlan, magyar televíziós produkció számára eddig ismeretlen lehetőségek kapujában van a Hunyadi-produkció: iparági informátoraink szerint közel járnak ahhoz, hogy a középkori tematikájú TV-sorozatot bejuttassák a MIPCOM CANNES 2024-es kínálatába.

Több mint 100 ország televíziós szakemberei és a világ nagy stúdióinak vezetői vesznek részt hagyományosan azon a cannes-i rendezvényen, amely az év legrangosabb televíziós eseménye Európában. Ez az a hely, ahol a legnagyobb televíziós társaságok, film- és sorozatgyártó vállalatok, valamint a streamingszolgáltatók találkozhatnak; rendszeresek a szakmai előadások, s mivel ez alapvetően egy filmes vásár, itt dől el az is, hogy mi kerül képernyőre a következő hónapokban.

A Hunyadi a nagyok közé

Az iparág legfontosabb globális seregszemléjét idén októberben a híres Croisette sétányon rendezik meg négy napon át. A 40. MIPCOM CANNES-on ezúttal is premiereket tartanak a leginkább várt műsorokból, a programba a szervezők és a szakma krémje válogatja be az alkotásokat. Az idei menetrend nagyon szoros,

Vagyis a terv meglehetősen ambiciózus, de a Magyar Nemzeti Filmintézet és a Beta Film koprodukciós sorozatának alkotói oda szeretnének kerülni, a nagyok közé. Azt ugyanakkor több, egymástól független forrásunk is megerősítette, hogy a Hunyadinak erre akár esélye is lehet – hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban egyelőre nem történt.

A MIPCOM CANNES jelentőségét jól mutatja, hogy például az az X-akták 2016-os visszatérésének is ez a rendezvény ágyazott meg.

A Hunyadi című televíziós sorozattal mi is foglalkoztunk már mélyebben, a Variety pedig februárban az egyik legepikusabb európai televíziós produkciójaként írt a sorozatról. A Hunyadi a kanadai–magyar producer, Robert Lantos szívügye, a sorozat több mint 600 nemzetközi színésszel és kaszkadőrrel készült. Az alkotás különlegessége, hogy a szereplők saját anyanyelvükön szólalnak meg, növelve ezzel a történelmi hitelességet. A sorozatot Magyarországon a TV2 mutatja be.

A főszerepekben Kádár L. Gellért, Rujder Vivien és Törőcsik Franciska látható, mellettük nemzetközi sztárok, mint Laurence Rupp, Giancarlo Giannini és Karel Roden is feltűnnek. A rendezők között van az Oscar-jelölt Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi, Szász Attila és Lengyel Balázs, utóbbi showrunnerként is jegyzi a sorozatot.

(Borítókép: Részlet a Hunyadi című sorozatból. Fotó: Rise of the Raven produkció)

Rovatok