Index Vakbarát Hírportál

Reviczky Gábor: A csontráknál szörnyűbb halál nincs

2024. augusztus 30., péntek 12:35

Rengeteg téves hír keringett az utóbbi időben Reviczky Gábor állapotáról. A színész azonban egyiket sem erősítette meg. Most saját maga mondta el, hogy milyen állapotban van és mivel telnek a napjai.

A Nemzet Művésze címmel is kitüntetett Reviczky Gábor nem törődik a betegségével, mert elmondása szerint akkor úrrá lesz rajta. Úgy gondolja, nem szabad tudomást venni róla, úgy kell élni, mintha meg sem történt volna.

A színész a Tényeknek nemrég arról beszélt, hogy szerinte meggyógyult a rákból, miután hat kemoterápiás kezelésen esett át. A kezelés nagyon megnehezítette az életét.

Vezetni is képtelen voltam, elájultam volna a kocsiban. Egyszer el akartam menni Tökölre, de Szigetszentmártonban le kellett állnom, mert ájulási rohamom volt. Ez nem egy egészséges dolog. Nem vállalnék be többet. Így is csak azért vállaltam be, mert ugye a PET-CT-met megszínezték, hogy lássam, hogy csontrákom is volt. Háromféle rákom volt, és a csontrák miatt. Mert annál szörnyűbb halál nincs

– mondta a színészóriás.

Sosem hagyja abba

Reviczky Gábor jelenleg havonta egyszer jár orvoshoz, ahol kap egy injekciót, ami három hónapig formában tartja. Mint mondta, ahhoz, hogy jobban legyen, többet kellene mozognia, ám erről így vélekedett:

Aki kitalálta a kocogást, kocogás közben halt meg. 

Bár a futás nem az ő terepe, naponta megpróbál minél többet sétálni, előfordul, hogy akár két órán keresztül is gyalogol. Ezért is szeretné eladni ráckevei házát, ugyanis a Bükkben kedvére sétálgathatna.

A színész 75 éves kora ellenére ki se látszik a munkából, a filmek, színházak és tévéjátékok kihagyhatatlan és állandó szereplője, s bár régóta nyugdíjas, sosem tervezi befejezni a munkát. Játszani fog a Hamlet-ben, A Dzsungel könyvében és a Képzelt betegben is.

Rovatok