Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Janis Joplinról szóló életrajzi film főszereplője

2024. szeptember 11., szerda 12:52

Shailene Woodley, A beavatott-sorozat és a Hatalmas kis hazugságok sztárja játssza majd a rocklegenda Janis Joplint a róla készülő életrajzi filmben. Woodley nemcsak a főszereplő, hanem a film producere is lesz egyben, és elmondta, hogy a készülő film Kaliforniának és az ott élő embereknek szól majd elsősorban, akiket az énekes mindennél jobban szeretett.

Shailene Woodley lesz a főszereplője a Janis Joplinról szóló új életrajzi filmnek, amelyet a Kaliforniai Filmbizottság film- és televíziós adóhitelprogramja finanszíroz. A film egyike annak a 15 független projektnek, amely a bizottságtól támogatást kapott – számolt be a Good Morning America.

Kalifornia olyan sokat jelentett Janis Joplin számára – San Francisco lépcsőitől a Sunset Sound fából készült faláig, ez az állam lett az a színpad, amelyen nemcsak a zene világát, hanem vibráló emberségének világát is felfedezte

– osztotta meg Woodley közleményében, aki a film producere is egyben. „Van egy olyan érzésem, hogy Janis fülig érő mosollyal száguldozna a Pacific Coast Highwayen a pszichedelikus Porschéjában, tudván, hogy a története lehetőségeket és bevételt hoz a városnak és az embereknek, akik oly sokat jelentettek neki” – tette hozzá.

Woodley kifejtette, hogy ő és a projekt többi producere úgy gondolja, hogy „Kalifornia az egyetlen hely, ahol hitelesen le lehet forgatni Joplin életének egy szeletét – és nagyon hálásak vagyunk, hogy zöld utat kaptunk erre”.

Joplin korának egyik legizgalmasabb előadójaként szerzett hírnevet, köszönhetően a Big Brother and the Holding Company énekesnőjeként a Monterey popfesztiválon való fellépésének, majd később szólóelőadóként való tündöklésének Woodstockban. 1970. október 4-én, 27 éves korában halt meg kábítószer-túladagolásban, és „lépett be” a 27-esek klubjába. Ekkoriban vette fel második szólóalbumát, a Pearlt, amely halála után jelent meg, és kilenc hétig volt a Billboard 200-as lista első helyén.

A 27-esek klubja

A Club 27 (vagy 27-es Klub, 27 Club, 27-esek Klubja) népszerű utalás – elsősorban az amerikai popkultúrában – a 27 éves korukban, gyakran rejtélyes körülmények között elhunyt rock- és blueszenészekre. Városi legendaként tartja magát ez a mítosz, hogy 27 évesen többen halnak meg a híres zenészek közül, mint más életkorban. Statisztikailag ez azonban nem igazolható, nincs magasabb halálozási aránya ennek az életkornak közöttük, mint akár a 25 vagy 32 éves korukban elhunytaknak, bár tény, hogy a hírnév valamelyest növeli az esélyét, hogy kevesebben érik meg az időskort.

Woodley, akit a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelöltek, legutóbb olyan filmekben játszott, mint a Ferrari és a Pénzeső, valamint a Starz Three Women című sorozatában. Karrierjét A beavatott-sorozatban játszott főszerepe indította be a 2010-es évek közepén.

Rovatok