Index Vakbarát Hírportál

Berobbant az Azahriah-film előzetese

2024. október 2., szerda 19:45

Alig két hónap, és mozikba kerül Mazzag Izabella első egész estés filmje, amely napjaink legnépszerűbb magyar előadója, Azahriah sztoriját mutatja be – de nem olyan formában, mint ahogy azt korábban gondoltuk. A Lévai Balázs vezette Színfolt Film új produkciója, a Mi vagyunk Azahriah 2024. november 28-án jelenik meg, a filmhez pedig megérkezett az első hivatalos előzetes.

Játék- vagy dokumentumfilm? A forgalmazó portfólióját ismerve inkább utóbbi, az előzetes láttán egyik sem, mégis mindkettő: archív felvételek, koncertvideók, interjúbevágások, valódi színészi játék. 

„Azahriah poptörténelmet írt, amikor 2024 májusában három egymást követő koncerten töltötte meg a Puskás Arénát. De ez a film nem egy koncertfilm. Nem egy zenés dokumentumfilm. Nem is egy hagyományos portréfilm” – olvasható az előzetes alatt.

A Mi vagyunk Azahriah egy valóságos és egy képzeletbeli utazás története, amelyet Azahriah élete és dalai ihlettek.

A filmben Azahriah, azaz Baukó Attila mellett DESH (Molnár Attila), Ionescu Raul, Juniki Noémi is szerepel, ki-ki a maga módján, más bőrébe bújva, vagy „önmagaként”.

Fél éve titok övezte

2024 áprilisában röppent fel a hír, hogy ősszel film jelenik meg Azahriah-ról, ám semmi konkrétumot nem osztottak meg a produkcióról, amely akkor még javában forgott. 

A Színfolt korábban több zenés filmet is készített, köztük a 2014-es Tankcsapda-dokumentumfilmet, a 2016-os #sohavégetnemérős produkciót Fluor Tomival és Diazzal, valamint a 2019-es, Fábián Juliról készült Like a Child című dokumentumfilmet is ők jegyzik.

A Mi vagyunk Azahriah rendezője Mazzag Izabella, producere Lévai Balázs, Tóth Gergely, és az idén áprilisban elhunyt Ferich Balázs, forgatókönyvírója Előd Máté, operatőre Polhodzik Ádám.

Rovatok