Index Vakbarát Hírportál

A közös munka Csányi Sándor és Tenki Réka magánéletére is kihatással volt

2024. október 6., vasárnap 17:56

Először 2022. április 29-én játszotta Tenki Réka és Csányi Sándor A döntést. A színdarab az azonos címen megszületett életrajzi drámát mutatja be, amelyet Edith Eva Eger holokauszttúlélő írt személyes tragédiájából. A mű magyar színházi adaptációját filmre veszi a két alkotó azért, hogy a mű szerzője is megtekinthesse azt. A színművészek most egy interjúban elárulták a darab és saját házasságuk fejlődéstörténetét.

A döntés nemcsak egy személyes dráma, hanem egy megrendítő vallomás is az emberi lélek erejéről. A könyvben és az azonos címen megszületett színdarabban a holokauszttúlélő Edith Eva Eger a saját drámáján keresztül mutatja meg, hogy a legnagyobb szenvedések közepette is lehet szabadon döntést hozni.

A zsidó származású pszichológus üzenetét Tenki Réka és Csányi Sándor adják át, akik a kétszemélyes darabbal 2022 óta állnak a színházi közönség elé együtt

A Dívány a két színművésszel készített interjújából kiderül:

Az interjúból kiderül, hogy a darab színre vitele a magánéletükre is kihatással volt, mert eleinte nehezen birkóztak meg azzal a felállással, hogy Csányi mint rendező a munkát – természetesen – irányította, de ezt az attitűdöt a magánéletükbe is hazavitte. A közös munka végül igazolta azt, hogy a konfliktusok nem azért vannak, mert két külön irányba, hanem azért, mert ugyanabba az irányba mennek.

Rovatok