Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a francia színésznő, aki 17 éves korában már erotikus filmben szerepelt

2024. október 21., hétfő 21:02

Életének 69. évében meghalt a francia színésznő, Christine Boisson, aki 17 éves korában szerepet kapott a hetvenes évek kultikus erotikus filmjében, az Emmanuelle-ben.

68 éves korában Párizsban elhunyt Christine Boisson francia színésznő, aki épphogy befejezte az iskolát 17 évesen, amikor Just Jaeckin 1974-es erotikus filmjében, az Emmanuelle-ben szerepet kapott.

Ő alakította a szexuálisan kalandvágyó tinédzser Marie-Ange-t, aki bemutatja Emmanuelle-t (Sylvia Kristel), a kicsapongó életet élő Mariónak. A mű középpontjában egy nő és az ő szexuális fantáziái állnak – írja a Deadline

Miután csupán a testalkata miatt kapott meg bizonyos szerepeket, Boisson visszaült az iskolapadba színészetet tanulni. Negyvenéves pályafutása alatt a több mint ötven filmes elismerést zsebelt be, ezzel párhuzamosan színházakban is játszott. 

2010-ben azzal került az újságok címlapjára, hogy öngyilkosságot kísérelve meg megpróbált kiugrani egy ötödik emeleti lakásából, de a tűzoltók közbeléptek. 

Boisson később a Gala című celebmagazinnak adott interjújában elmondta, hogy egy akkori partnerével folytatott vita miatt öngyilkossággal fenyegetőzött, de soha nem állt szándékában valóban megtenni. Azt mondta, hogy ezt a „trükköt” bántalmazó édesanyjától tanulta, és hogy nem volt büszke az esetre.

Christine Boisson olyan filmekben kapott még szerepet, mint Egy nő azonosítása, Játék a tűzzel, Barbár utca, Jó reggelt, búbánat vagy a Charlie kettős élete.

Rovatok