Index Vakbarát Hírportál

Film lesz a McAfee-ügyből

2012.12.12. 09:27

John McAfee, a saját nevét viselő antivírus-szoftver kifejlesztője kalandos életet élt, főleg az utóbbi pár hónapban, amikor is a lakhelyéül szolgáló közép-amerikai Belize hatóságai egy gyilkossági ügy muatt körözték, ő meg inkébb elmenekült Guatemalába. Az ottani kormány nem adott neki menedékjogot, így előbb-utóbb visszatoloncolják Belize-be, csak előtte kicsit sittre vágták illegális határátlépésért.

Nem csoda, hogy a filmvilág lecsapott McAfee élettörténetére, már maga a szökés is megér egy misét (a homokba ásta magát, a fejére kartondobozt húzott, hogy lélegezni tudjon, miközben a kertjét kommandósok dúlták fel), de a 67 évés milliomos korábban is tett olyasmit, amiből simán össze lehet hozni egy filmet. A guatemalai börtöncellából blogoló szoftvermérnök egy kanadai cégnek adta el élettörténete jogait.

McAfee-re májusban a belize-i rendőrség egy drogügy miatt rúgta rá a bejárati ajtót, de nem találtak nála semmit (vagy találtak, de megoldotta ügyesbe'), annak ellenére, hogy a neten jól lekövetkető volt, ahogy dizájnerdrogos fórumokon osztotta az eszet és mesélt a különféle cuccok gyártásáról is. A mostani ügy egy november 11-i gyilkosság miatt robbant ki, aminek McAfee szomszédja esett áldozatául. A két férfi hirhedten rossz viszonyban volt egymással, ezért kapőta fel a nyúlcipőt a paranoid szoftvergyáros.

A Belize-Guetamala út során McAfee többször is elmaszkírozta magát, egyszer konkrétan egy tampont dugott fel az orrába. Volt egy hasonmása is, akit (hamis) észak-koreai útlevéllel a mexikói határhoz küldött, hátha ezzel eltereli magáról a figyelmet. Van bőven miből filmet forgatni, az világos, az Impact Future Media egyelőre még befektetőket keres a Running in the Background: The True Story of John McAfee című filmhez. Ha a szereposztásba beleszólhatnánk, Ian McShane-t (Deadwood, Karib-tenger kalózai 4) szeretnénk főszereplőnek.