Index Vakbarát Hírportál

A hobbit nem hanyatlik

2012.12.28. 15:26

Azokra a hírekre, hogy megcsappant A hobbit - Váratlan utazás bevétele, bejelentették, hogy a film átlépte az 500 millió dolláros bevételi küszöböt a nemzetközi kasszáknál. December 27-éig bezárólag  a J.R.R. Tolkien regényén alapuló adaptáció eddig 179,7 millió dollárt hozott az amerikai mozipénztáraknál.

Amerikában a film tíz napos bevétele 149,9 millió dollár lett, ami jócskán elmaradt A király visszatér és a Két torony 191, illetve 168 milliós indításától, így arról szóltak a hírek, hogy megcsappant a nézettsége a filmnek. Közben a nemzetközi szereplésről pozitív hírt tett közzé a gyártócsapat (Toby Emmerich a New Line Cinema elnöke, Gary Barber, az MGM ügyvezető igazgatója, Dan Fellman a Warner Brothers hazai terjesztésért, valamint Veronika Kwan Vandenberg, a Warner nemzetközi terjesztésért felelős elnöke): a film elérte az 523,7 milliót, vagyis 344 millió dollárt hozott nem hazai piacon.

Jól nyitott Magyarországon is a film, azonban a második hétvégére itthon 39 százalékkal csökkent a látogatottsága. A Fórum Hungary forgalmazó aggódhat, hogy átlépi-e az 500 ezer nézős határt.