Index Vakbarát Hírportál

Így kell hatásosan leépíteni egy riportert

2013.01.04. 15:12

A USA-ban javában dübörög a Django elszabadul sajtókörútja, a szereplők és a rendező napi nyolc órában válaszol ugyanazokra a kérdésekre, valahol érthető, hogy kicsit kezdik már unni a dolgot. Samuel L. Jackson például abba fáradt bele, hogy a film rasszista felhangjai iránt érdeklődő riportereknek magyarázza el, miért kell leszarni a polkorrektséget egy polgáháború előtt, a déli államokban játszódó filmben, és miért lehet minden mondatban niggerezni.

Amikor a houstoni Fox tévé riportere elérkezett a kényes témához, és a jelenlegi sztenderdnek megfelelően "n-betűs" szóként emlegette a "niggert", Sam Jacksonban elszakadt valami. "N-betűs szó?" - kérdezett vissza. "No? Nobody? None?"

A riporter erre kissé idegesen mosolyog, és láthatóan kényelmetlenül érzi magát, akkor meg pláne, amikor nyugtalanságát látva Jackson visszaszól, hogy mondja ki szépen, a niggert, és akkor válaszol a kérdésre. "Úgyis kisípolják, nyugi, mondhatja" - nógatja a riportet, akin látszik, hogy azt is megbánta, hogy reggel felkelt az ágyból. A téma ejtve lett menten. A videón 13:48 körül kezdődik a móka.