Index Vakbarát Hírportál

Ang Lee rendezné az új Kleopátrát

2013.01.11. 15:05

A Pi életéért tegnap rendezői Oscar-díjra jelölt Ang Lee újabb filmet menthet meg az enyészettől, bár azt nehezen hisszük, hogy ha Angelina Jolie Kleopátráját tényleg megrendezi, ezt a filmet is 11 Oscar-díjra fogják jelölni. Amikor Lee 2009-ben átvette a Pi életének irányítását, a projekt már három rendezőn is túl volt, ugyanis M. Night Shyamalan, Alfonso Cuarón és Jean-Pierre Jeunet is megfilmesíthetetlennek nevezte a forgatókönyvet, és lelépett a produkcióból. A többit tudjuk, Lee filmjét összesen 11 Oscar-díjra jelölték.

A Kleopátra-remake is évek óta kering a hollywoodi filmelőkészítési pokol bugyraiban. Angelina Jolie már 2010-ben elvállalta a szerepet, de ennél közelebb nem jutott az egyiptomi királynő (díszlet)trónjához, mert hiába  volt jó a forgatókönyv, minden rendező, aki belefogott, (köztük James Cameron, Paul Greengrass és David Fincher) egy idő után csak a vállát vonogatta és ott hagyta a filmet.

Lee még a forgatókönyv elolvasása előtt jelezte a producereknek, hogy érdekli a film, aminek egyébként Brian Helgeland írta az első vázlatát Stacy Schiff Cleopatra: A Life című könyvéből. Ezt Eric Roth pofozta át 2011-ben. A film egyébként nem a hagyományos Kleopátra-képet erősíti majd, azaz a szexuális vonzerejével csábító, dögös nőét, hanem egy politikus-harcos királynőét.