Index Vakbarát Hírportál

Tarantino haverja Han Solo-filmet rendezne

2013.01.31. 08:48

A filmtörténet egyik legvagányabb csempésze a Csillagok háborúja Han Solója, ez olyan alapvetés, mint az, hogy a Jó, a rossz és a csúf temetői jelenetét tanítani kell minden filmes iskolában. Ha a franchise nem 1977-ben, hanem mondjuk a kétezres évek közepén indult volna el, mára már nem is lenne kérdés, melyik karakter kapná az első spinoffot, hát persze hogy Han Solo.

Robert Rodriguez rendező, aki éppen most forgatja a Sin City 2-t, az MTV-nek nyilatkozta, hogy imádja a Csillagok háborúja-univerzumot, és nagyon kíváncsi arra, mit hoz a Disney-Lucasfilm üzlet, mármint arra a részére, milyen filmeket lehet majd a hivatalos folytatások mellett elkészíteni. "George Lucas iszonyú érdekes és részletes világot épített fel 36 év alatt, van mit felfedezni benne. Annyi jó karakter van még a főszereplők mellett, hogy vétek lenne nem eljátszani a gondolattal, kinek lehetne egy jó sztorit írni, kiről lehetne filmet forgatni?"

Rodroguez meg is nevezte azt a karaktert, aki legjobban érdekli, és persze hogy Han Solo az. "Ha a Disney felajnlaná, szívesen forgatnék róla filmet, de másik történet nem nagyon érdekelne. Azt hiszem kicsit hasonlítok George Lucasra abban, hogy ő először a Flash Gordon jogait akarta megszerezni, de amikor ez nem jött össze, elkészítette a saját verzióját, csak éppen Csillagok háborúja címen. Én is saját univerzumot építenék, nem egy másikba szállnék be."

Érdekes, de Wes Anderson pár hete már kvázi bejelentkezett egy Han Solo-filmre a Disney-nél, érdekes lenne összehasonlítani a két elképzelést. (Nálunk az nyerne, amiben Greedo is szerepel, csak szólunk.)