Index Vakbarát Hírportál

Kenneth Branagh rendezheti a Hamupipőke filmet

2013.02.01. 13:32

Nem volt óriási meglepetés, amikor Mark Romanek otthagyta a legújabb Hamupipőke-verzió rendezői székét. Romanek elképzelései karrierje során már többször álltak szemben a nagy stúdiók (ezúttal ugye a Disney) elvárásaival és korábbi félresikerült nagypályás projektjei ezúttal is rossz ómennek bizonyultak.

Most egy olyan rendező kezébe kerülhet a film, aki sokkal inkább képes terveit összeegyeztetni a stúdió vezetésével: a Disney tárgyalásokat folytat Kenneth Branagh-val, a Cate Blanchett főszereplésével készülő film rendezői pozíciójával kapcsolatban. Branagh mostani filmje, a Jack Ryan című technothriller befejezése után kezdené a munkát idén ősszel Londonban. A rendező korábban is dolgozott a Disneynek, amikor a filmóriás által megvásárolt Marvel első filmjét, a Thort forgatták.

Cate Blanchett játssza majd a történet gonosz mostoháját, de még nem dőlt el kié lesz a címszerep. Amint Branagh aláírja a papírokat, a filmstúdiónak gyorsan meg kell találnia a megfelelő színészt. A forgatókönyvet Chris Weitz (Alkonyat: Újhold) jegyzi.