Index Vakbarát Hírportál

A hihetetlenül zsugorodó remake

2013.02.15. 11:56

Már-már úgy tűnt, eltölthetünk egy napot anélkül, hogy Hollywood újabb remake készítését jelentené be, amikor egyszer csak az MGM törte meg a csendet. A Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió ugyanis megvásárolta Richard Matheson sci-fi klasszikusnak számító regénye, A zsugorodó ember megfilmesítési jogát. A könyből már 1957-ben készült egy kultikus és mai szemmel is több, mint élvezhető film, ezért nehéz nem egy újabb remake-ként tekinteni erre a produkcióra.

A /Film szerint már „évtizedek óta” az Universal tulajdonában volt a történet és nemrég már tervben volt egy film, amit Brett Ratner rendezett volna és Eddie Murphy játszotta volna a főszereplő mágikus bűvészt, aki egy félresikerült varázslat miatt összemegy. Nehéz lenne ennél rosszabb filmötletet kitalálni.

Szerencsénkre a jogok az MGM-re szálltak, a filmstúdió pedig magát a kultikus regény 86 éves íróját, Richard Mathesont kérte fel a forgatókönyv megírására, aki fiával Richard Matheson, Jr.-ral eleget is tesz a feladatnak. Matheson regényeiből már korábban is készültek olyan sikeres filmek, mint például Az Omega ember, A csodás álmok jönnek vagy a Legenda vagyok.