Index Vakbarát Hírportál

Kampuscht is várják a 3096 premierjére

2013.02.21. 15:52

Hétfőn, Bécsben tartják a Natascha Kampuschról szóló mozifilm premierjét. A gyereklányként elrabolt és fogságban felnőtté vált Kampusch történetéből egy német produkciós cég forgatott filmet 3096 címmel.

A film női főszerepét Antonia Campbell-Hughes ír színésznő játssza, aki a szerep kedvéért csontsovánnyá fogyott. A gyerekrabló, Wolfgang Priklopilt a dán Thure Lindhardt alakítja (Testvériség, Angyalok és démonok), Kampusch anyját pedig a dánok nagy közönségkedvence, Trine Dyrholm, akit a magyar közönség többek között az Oscar-díjra jelölt Egy veszedelmes viszonyban vagy a Bűnökben láthatott.

A német Sherry Hormann által rendezett 3096 jelentős részben Kampusch azonos című könyve alapján készült, de felhasználták Kampusch anyjának a visszaemlékezéseit is. A bemutatóra várják Natascha Kampuscht is, akivel a rendezőnő töbször egyeztetett a forgatás alatt, emellett a szerződésben kikötötték, hogy kérheti a forgatókönyv megváltoztatását.

A forgatókönyv megírásához eredetileg az időközben elhunyt neves német producer, Bernd Eichinger kezdett hozzá. Eichinger halála után Ruth Toma - a Szomorú vasárnap című német-magyar film forgatókönyvének társszerzője - fejezte be a munkát a Constantin Film számára.