Index Vakbarát Hírportál

Egy perc nyugtunk sem lehet

2013.03.19. 08:09
Christian Bale Mózes lehet, Emma Watson nemet mond a mamipornóra, késik a Steve Jobs film, de nem Ashton Kutcher miatt, James Cameron az Avatar folytatásán gondolkodik, sőt még trilógia is lehet a kék Pocahontas kalandjaiból. Egy perc nyugalmuk se lehet a filmbuziknak.

Úgy tűnik Christian Bale játssza majd a Ridley Scott rendezésében készülő Mózes film főszerepét. Eredetileg Steven Spielberg ült volna a rendezői székben, de átpártolt a rivális projekthez, ami szintén a Tízparancsolatot a Sínai-hegyről lecipelő bibliai karakterről szól. Ez a verzió eredetileg Ang Lee kezében volt, de lehet, hogy úgy döntött szívesebben nézi majd kívülállóként, ahogyan a nézők Vörös tengerként válnak ketté a kasszák előtt a két azonos témájú film miatt.

Szintén nemet mondott Emma Watson. Csak ő a Szürke ötven árnyalata filmre. „Ki az, aki komolyan azt gondolja, hogy elvállalnám?” – tette fel a kérdést a 22 éves színésznő. Pár liter nyállal biztosan kevesebbet csorgat majd az a hekkercsapat, aki azt állították, olyan dokumentumokat sikerült szerezniük a Constantin Film szerveiről, amik megerősítik Watson főszerepléséről szóló pletykákat. Mi is sajnáljuk srácok.

Ellenben nem sajnáljuk például, hogy a Steve Jobs életéről szóló film nem az eredetileg eltervezett (valószínűleg a betűrendezés Geszti Pétere által kitalált) „jOBS” helyett „Jobs” címmel jelenik meg. Az április 19-re, az Apple alapításának harminchetedik évfordulójára tervezett premier helyett kap még egy kis promót a film. Tény, hogy egyszer harminchét éves egy vállalat, de Ashton Kutcher se bánja, ha nagyobb hírverést kap a film. Nem is csoda, hogy megbecsüli a komolyabb szerepeket a színész, aki a Pillangó-hatás óta tulajdonképpen csak amerikai Jáksó Lászlót, Charlie Sheen pótlékot és a hetvenes évek Joey Tribbianiját alakította.

Végül pedig a mindig nagyot dobó James Cameron pendítette meg, hogy az Avatar második és harmadik részén dolgozik. Még Peter Jacksonnak is barátian odapirított, hogy könnyű dolga volt, mert a Hobbithoz legalább ott volt a könyv, mint kiindulási alap. Nyomást nem érez magán a rendező, de "folytatást készíteni mindig trükkös" - tette hozzá Cameron.