Index Vakbarát Hírportál

Tom Cruise játszhat a következő Guy Ritchie-filmben

2013.03.19. 10:48

Warner nem tett le a The Man From U.N.C.L.E. című, kémekről szóló thrillerről, annak ellenére, hogy a terv évek óta a stúdiónál van. Matthew VaughnDavid Dobkin és Steven Soderbergh után 2011 óta Guy Ritchie, a Blöff rendezője foglalkozik vele. A legújabb hírek szerint Tom Criuse játszhatja a főszerepet, Napoleon Solot, a hidegháborús kémet, akit az eredeti, hatvanas évekbeli tévésorozatban Robert Vaughn alakított.

Amikor még úgy volt, hogy Steven Soderbergh rendezi a filmet, George Clooneyt szerette volna megszerezni a főszerepre. Clooney nem tudta vállalni, utána Michael Fassbender, Joel Kinnaman, Johnny Depp és Channing Tatum neve is felmerült. Végül amikor Guy Ritchie átvette az irányítást 2011 decemberében, még mindig nem volt főszereplő.

Korai lenne azt mondani, hogy Richie-nek nagyobb szerencséje lesz a szereplőválasztással, mint az elődjének, de tény, hogy Solo orosz partnerének szerepére (Illya Kuryakin) már találtak valakit. Az eredeti, 1964 és 1968 között futó tévésorozatban a főszereplő páros egy gonosz szervezet, a T.H.R.U.S.H. ellen harcolt.

A forgatókönyvet a projekttel foglalkozó rendezők mind a saját ízlésük szerint alakítgatták. David Dobkin például viccesebbre vette volna, míg Soderbergh inkább a klasszikus sorozatra hasonlító filmet akart készíteni. A legutolsó verziót Scott Z. Burns írta még Soderbergh-nek, erről a rendező azt mondta, hogy amolyan vissza a gyökerekhez stílusú forgatókönyv. Azt persze nem lehet tudni, hogy Guy Ritchie keze alatt mennyit változik még a történet.

Ha a film sikeres lesz, akkor Tom Cruise a Mission Impossible filmek és az (egyelőre még csak egy filmből álló) Jack Reacher franchise mellett egy újabb sorozattal gazdagodhat. A világ leghíresebb szcientológusát legközelebb április elején láthatjuk a Feledés című sci-fi-ben, aztán pedig az All You Need is Kill című akció sci-fi-ben.