Index Vakbarát Hírportál

Ashley Judd mégsem lesz szenátor

2013.03.29. 11:23

Ashley Judd bejelentette, hogy mégsem indul jövőre az egyik szenátori székért Kentucky államban. A színésznő természetesen demokrata színekben indult volna, a republikánusok egyik vezető politikusa, Mitch McConnell székéért. Judd azt mondta, hogy komolyan elgondolkozott az induláson, de végül úgy döntött, hogy az energiáit inkább a családjára kell fordítania. A Twitteren megköszönte mindenkinek a támogatást, és hozzátette, hogy folytatja a munkát a Kentuckyban élőkért.

A dolog érdekessége, hogy Judd korábban ugyan Kentuckyban lakott, de egy ideje már másik államban él. Nicole Kidmannhez hasonlóan ő is Nashville-ben lakik, Tennessee államban. Amikor még úgy volt, hogy indul a szenátori székéért, ellenfele máris támadni kezdte emiatt.

Ennek ellenére szakértők szerint Judd nagyon erős jelölt lett volna. A demokrata politikus, Jonathan Miller, Judd egyik támogatója elmondta, hogy nagyon örült volna a színésznő indulásának, de mint a barátja őszintén elmondta neki azt is, hogy Mitch McConnell ellen indulni kivételesen nehéz feladat. McConnell 20 millió dollárt költött az előző választási kampányára, a következőre pedig már összegyűjtött tíz milliót. Lehetséges ellenfeleit republikánus támogatói videókban gúnyolják ki, Ashley Juddról is készültek ilyenek. Az egyikben azzal támadják, hogy mit akar Kentuckyban, ha egyszer Tennessee államban él. Azzal is támadták, hogy nagyon közel áll Obama elnökhöz, aki meglehetősen népszerűtlen az államban.

A színésznő helyzetét tovább nehezítette, hogy idén év elején jelentette be, hogy elválik. Judd 11 évig élt az autóversenyző Dario Franchittivel. Hollywoodi karrierjét sem adta fel, tavaly a Missing - Elrabolva sorozatban játszott, idén pedig idén két filmben is láthatjuk, a Támadás a Fehér Ház ellen című akciófilmben és a The Identical című drámában.