Index Vakbarát Hírportál

Japánban is beindul a 4DX mozi

2013.04.17. 13:17

Japánban 4DX formátumban mutatják be a Vasember harmadik részét, melynek bemutatója április 26-án lesz a szigetországban. Tagiki Ishiguro a mozit üzemeltető Korona Word szóvivője a Hollywood Reporternek elmondta, hogy ez a technológia egy akciófilmnél érvényesül a legjobban, ezért vártak a Vasember bemutatójára a 4DX mozi felavatásával. Japánban tehát ez lesz az első darab, amit a filmet élethűvé tévő 4D-s technika alkalmazásával vetítenek le.

Vasember 3. (2013) magyar előzetes #2

A Nagoyában található mozi centrumban havonta egy 4D-s filmpremiert terveznek, amiért a látogatóknak jóval többet kell majd fizetniük, mint a 2D-s, vagy 3D-s filmekért. A 4D-s mozi technológia már működik Oroszországban, Izraelben, Kínában, Thaiföldön, Mexikóban és Dél-Koreában ahol a technológiát kifejlesztő CJ Group is székel.

Sőt, március közepe óta, Európában elsőként a budapesti Westendben is nyílt 4DX mozi, amit le is teszteltünk. A CJ Group tevei szerint még az idén beviszi a 4DX technológiát az Egyesült Államokba is. Az elkövetkező 5 évben, 200 4DX mozit terveznek nyitni Észak-Amerikában.

Jövő héttől nálunk is látható lesz a Vasember 3., a Westendben akár 4DX formátumban is.