Index Vakbarát Hírportál

A Vasember 3 nyerte a trailerek Oscarját

2013.05.06. 12:17

A Vasember 3 nemcsak a mozipénztáraknál arat, hanem megkezdte a díjak begyűjtését is. Igaz, most nem a film, hanem a trailere nyert, méghozzá a legjobb nagy költségvetésű filmek között. A legjobb trailereket ugyanis ugyanúgy díjazzák, ahogy a legjobb filmeket az Oscar- vagy a Golden Globe-díjátadókon.

Vasember 3

A The Golden Trailer Awards díjátadón kategóriákba rendezik a filmeket, ahogy a nagy gálákon. A legjobb vígjáték kategóriában például a még be sem mutatott Másnaposok 3 trailere nyert. Bár a filmet még senki nem láthatta, de a trailerei már hetek óta nézhetőek. A legjobb akciófilm kategóriában a Skyfall előzetese nyert, megverve az itt is jelölt Vasember 3-at és a Feledést.

Másnaposok 3

A legjobb drámák között Ben Affleck rendezése, az Argo trailere lett a győztes, megverve többek között a Lincoln és a Zero Dark Thirty előzetesét.  A The Golden Trailer Awards-on külön díjazzák a legjobb független filmes trailereket. Ebben a kategóriában a Napos oldal nyert. Komoly esélyes volt még A messzi dél vadjainak és a nálunk év végén mozikba kerülő Mud-nak az előzetese.

Ez volt egyébként a tizennegyedik alkalom, hogy megrendezték a The Golden Trailer Awards-ot. A jelöltek és a díjazott trailerek teljes listája itt olvasható.