Index Vakbarát Hírportál

Moziba kerül az első magyar 3D horror-komédia

2013.05.08. 13:44

Csütörtökön érkezik a magyar mozikba a Gingerclown nevű magyar film, amit a Thelomeris író- rendezője, Hatvani Balázs jegyez. A 3D-ben készült horror-komédia az alkotók ígérete szerint a 80-as évek Amerikájának hangulatát fogja megidézni, és 80-as évekbeli horror-, és sci-fiikonok szerepelnek benne: Tim Curry, Brad Dourif, Lance Henriksen, Michael Winslow és Sean Young. A filmet teljes egészében magyarok készítették.

A filmet 2011 augusztusban a Vidámparkban forgatták, és Kiss Levente producer szerint sikerült eladniuk az Egyesült Államokban, és a Lionsgate Entertainment fogja bemutatni még az idén. A film világpremierje Magyarországon május 9-én lesz.

A történet szerint egy csapat Los Angeles-i középiskolai diák iskola utáni szabadidejét tölti a Hollywood-i hegyek közelében, amikor váratlanul összetalálkoznak a biciklijét hegynek fölfelé tekerő, hazafelé tartó Sam Tully-val, az iskola közismert lúzerével. A helyi menő srácok meggyőzik Samet, hogy menjen be az elhagyatott vidámparkba és bizonyítsa rátermettségét egy beavatási ceremónia keretében, ahol fődíjként akár a lány is az övé lehet.