Index Vakbarát Hírportál

Kóklerre bíznák a Karib-tenger kalózai 5-öt

2013.05.10. 11:35 Módosítva: 2013.05.10. 11:37

A jó hír az, hogy a Disney leforgatja Johnny Depp-pel a Karib-tenger kalózai 5-öt, sőt, már premierdátum is van: 2015. július 10. A rossz hír viszont az, hogy rendezőnek pont Rupert Sanders nézte ki a stúdió, aki egyrészt ugye nem családkompatibilis, hiszen nős emberként lépett félre a Hófehérke forgatásán az Alkonyat-széria hisztérikájával, Kristen Stewarttal, másrészt nem túl jó ajánlólevél, hogy eddig csak egyetlen nagyköltségvetésű filmet forgatott, és az is egy kétes minőségű dark fantasy lett.

Szerencsére még senki nem írt alá szerződést, és a producer Jerry Bruckheimer Johnny Depp-pel karöltve azért még gondolkodik pár neven: az örtödik rész rendezői székére esélyes a Shia LaBeouf szexjelenetét felvevő, Moby-kliprendező Fredrik Bond, valamint Luc Besson két tanítványa, a pisztolyhős Penelope Cruzról Las Bandidas címmel forgató Espen Sandberg-Joachim Rønning páros is.

Sajnos az eddigi négy, 3,6 milliárd dollárnyi bevételt hozó film fergeteges sztroijait jegyző, évtizedek óta együtt dolgozó (lásd Aladdin, Irány El Dorado, Zorro-filmek, stb.) Ted Elliott-Terry Rossio írópáros pár éve szakítottak, és Rossio már egyedül rakta össze 2011-ben az ötödik rész forgatókönyvét. Ez azonban nem tetszett Rob Marshall producernek, ezért tavaly átíratta a sztorit. Viszont ez a verzió is vérszegényre sikerülhetett, mivel a Disney 2013 elején új forgatókönyvírót igazolt le a folytatásveterán Jeff Nathanson személyében, aki korábban olyan popcornmozikat talált ki, mint a Féktelenül 2, a Csúcsformában 2-3 és az Indy 4. (via Movieweb)