Index Vakbarát Hírportál

Tom Cruise összeállt a Vasember 3 írójával

2013.05.15. 12:10

Tom Cruise semmit nem bíz a véletlenre, a következő Mission: Impossible-film írója ugyanis a kasszát robbantó Vasember 3 egyik szerzője, Drew Pearce lesz. Ahogy beszámoltunk róla, nemrég a Paramount Pictures és a Skydance Productions hivatalosan is bejelentette, hogy készen állnak Tom Cruise-zal leforgatni a Mission: Impossible-széria ötödik részét.

Mission Impossible 4 - Ghost Protocol

Ez érthető, hiszen az előző rész, a Mission: Impossible - Fantom protokoll 145 millió dollárba került és közel 700 milliót hozott világszerte. Az új rész rendezője valószínűleg Christopher McQuarrie lesz, akivel Cruise a Jack Reachert készítette, ami nem volt ilyen kirobbanó siker, de tisztességes, 216,5 milliós bevételt termelt.

Cruise legutóbbi filmje a Feledés című sci-fi volt, hamarosan jön az All You Need Is Kill. A következő Mission: Impossible előtt még leforgat egy kémfilmet, a "The Man From U.N.C.L.E.-t is. Ezzel a filmtervvel 2011 óta Guy Ritchie, a Blöff rendezője foglalkozik. Tom Criuse játszhatja a főszerepet, Napoleon Solot, a hidegháborús kémet, akit az eredeti, hatvanas évekbeli tévésorozatban Robert Vaughn alakított.

Nem csoda, hogy a sztár annyira be akarja biztosítani a Mission: Impossible 5-öt, amennyira csak lehetséges. Eddig ugyanis ez a legtöbb pénzt hozó franchise a mozitörténetben, összesen már több mint 2 milliárd dollárt termelt. Pearce pedig ért a sikersztorikhoz, a Vasember 3 mellett ő írta a Tűzgyűrűt is, Guillermo del Toro következő filmjét.