Index Vakbarát Hírportál

Depardieu: Itt nem ölik meg önöket

2013.05.23. 14:05

Egyre biztosabban állíthatjuk, hogy Gérard Depardieu teljesen elvesztette a józan eszét. A francia adózási törvények elől Oroszországba menekült színész nemrégiben szerelmet vallott Putyinnak, most meg a Groznijban elkezdődött Turqouisen (Türkiz) című filmjének forgatása kapcsán azt mondta az újságíróknak, hogy "láthatják, hogy minden rendben van - itt nem ölik meg önöket".

Depardieu eleve úgy lengette be a forgatást, hogy táncra perdült a muzulmán többségű köztársaságot 2004 óta vaskézzel irányító Kadirov elnökkel. Most meg azt bizonygatta, hogy "minden rendben van Groznijban", ahol "nem robbantják fel a maratoni futásokat és a nagykövetségeket", továbbá, hogy "a bostoni maratoni futás ellen pokolgépes merényletet elkövető Carnajev-fivérek csak nevükben csecsenek, valójában amerikai neveltetésűek".

A Türkiz című orosz-francia-brit akciófilm forgatását egy elhagyatott grozniji gyárépületben kezdték meg, ahova nem engedték be az újságírókat - Depardieu szerint azért, mert "veszélyes hely". Philippe Martinez brit producer honlapján az olvasható, hogy a film, amelyben Depardieu fiának gyilkosait keresi, "a gyönyörű, modern Oroszországban játszódik, és bemutatja Csecsenföld csodaszép tájait és rendkívüli újjáépítését" - természetesen az orosz filmalap támogatásával. Depardieu partnere Elizabeth Hurley brit színésznő lesz.