Index Vakbarát Hírportál

Charlie Sheen nevet változtat

2013.05.27. 08:49

Robert Rodriguez Machete Kills című (szándékoltan) trashfilmjének stáblistáján feltűnik majd elsőre ismerős, de mégis fura név, bizonyos Carlos Estevezé. Az Estevez filmes körökben nem ismeretlen családnév, Emilio keresztnéven ismerhetünk egy színészt, aki egyébként Martin Sheen fia, és Charlie Sheen testvére. Innen már nem nehéz kitalálni, kit takar a Carlos Estevez név.

Sheen 4 éves korában változtatta meg nevét Charlie-ra, de csak azért, mert nem akarta, hogy Carlos bácsikájával keverjék, már ha ez előfordulhat egy négy éves gyerek és egy felnőtt férfi esetében, de ez most hagyjuk. Egészen addig Charlie Estevezként ismerték, míg fel nem csapott színésznek, ekkor felvette apja, Martin Sheen vezetéknevét, ami nem mellesleg dettó egy felvett név. Testvére, Emilio sem kereszt-, sem családnevén nem változtatott.

Az elnök embereiben Bartlet elnököt alakító színész ugyanis Ramon Gerardo Antonio Estevez névvel született, de attól tartva, hogy latino névvel nem fog szerepet kapni Hollywoodban, megváltoztatta azt, pedig nem mexikói, hanem spanyol származású. A húzás bejött, a két Sheen jóval sikeresebb, mint az egy Estevez. Charlie Sheen tavaly még azt nyilatkozta a Univision című spanyol nyelvű tévének, hogy nem érzi magát latinonak, ő csak egy fehér pasi Hollywoodban, de úgy tűnik egy film erejéig ő is tud mexikói lenni.