Index Vakbarát Hírportál

Gyilkos Tolkien-hős lett a legjobb Lost-csajból

2013.05.28. 10:33 Módosítva: 2013.05.28. 10:43

Bár az eredeti Hobbit regényben Tolkien egy fél sorban sem említi a Tauriel nevű, könyörtelen tündelányt, kedvenc lost-lányunk, Evangeline Lilly mégis lelkesen készült erre a szerepre, amikor Peter Jackson csapata beleírta a két Hobbit-folytatás, a The Desolation of Smaug és a There and Back Again forgatókönyvébe.

A gyönyörű, 33 éves színésznő extrém lelkesen nyilatkozott a sajtónak a szerepéről: "Tauriel egy nagyon-nagyon fiatal tünde, még csak 600 éves, nem úgy, mint Legolas, aki már 1900 vagy Thranduil, aki már a háromszázadik X-en is túl van. Tauriel ráadásul egyáltalán nem olyan bölcs és kimért, mint a másik két tünde, ő sokkal... tűzrőlpattantabb, vagányabb és szenvedélyesebb náluk. Ahhoz, hogy hitelesen elj tudjam játszani ezt a karaktert, sokkal kecsesebbnek és méltóságteljesebbnek kellett lennem, de úgy tudom, lesz olyan rész is, ahol előtörhet majd a kegyetlen és halálos gyilkos is."

Tavaly ugyan nagyon fanyalogtunk az egymilliárd dollárt kaszáló A hobbiton, mivel olyan lassú és unalmas volt, mintha Tarr Béla rendezte volna , idén már várjuk a folytatását, mert abba már Peter Jackson sem tud annyi jelenetet kockáról kockára átmásolni a Gyűrűk Ura-trilógiából , muszáj lesz villantania valamit a régi rendezői zsenialitásából a Weta-szerverpark CGI-orgiája mellé. Persze a banyapókos részt most is be tudja majd dobni helykitöltőnek, mivel a sokkal hamarabb elkészült Babóban már maga Tolkien is előre elsütötte az óriáspók-témát.

A december 13-án mozikba kerülő második részben hőseink, a tizenhárom hazátlan törp, Gandalf és az Egy Gyűrűt Gollamtól frissen lenyúló Zsákos Bilbó először az alakváltó Beornnál ejtőznek majd, aztán a nem túl barátságos bakacsinerdei tündék fogságába kerülnek, de végül persze eljutnak a Magányos hegy mélyébe, a környéket rettegésben tartó, kincseket őrző sárkányhoz, Smaughoz. A könyvben csak röviden elmesélt, filmen viszont extrém látványosnak ígérkező Öt sereg csatáját és a Vasdombokból érkező, felmentő törpehadtestet a Warner stúdió profitmaximalizálása miatt majd csak 2014. decemberében, a trilógia záródarabjában láthatjuk. (via Geektyrant)