Index Vakbarát Hírportál

Fogadjon örökbe filmsztár kutyákat!

2013.06.26. 13:18

Kétszáz kutyával forgatott együtt Mundruczó Kornél a Fehér isten című filmjében, mely családi és kalandfilm is akar lenni egyben.A magyar-német-svéd koprodukcióban készülő film egy kislány és a kutyája kalandjait meséli el egy utópisztikus világban. A kislány apja egy nap úgy dönt, nem kell nekik a kutya, de a főszereplő Lili persze nem hagyja magát, kutyája keresésére indul, ám hamarosan egy háborúban találja magát amit a kutyák vívnak az emberek ellen.

A forgatás azonban véget ért, így a kutyák szerepe is, ezért most a kutyák többségét szeretnék örökbe adni. Az örökbefogadás ösztönzésére még egy külön honlapot és egy Facebook oldalt is létrehoztak, ahol 118 kutya fényképe közül lehet válogatni. Ha valaki mostanában kacérkodott a gondolattal, hogy kutyát szeretne, itt a soha vissza nem térő alkalom.

A kutyákat természetesen be kellett tanítani, hogy a forgatáson viselkedni tudjanak és utasításokat kövessenek, nagyon okos filmsztár kutyákról van tehát szó. A kutyusokat Teresa Miller amerikai kutyatréner tanította be, a Los Angeles-i szakember olyan munkákban működött közre, mint a Rex felügyelőés a Kutyám Jerry Lee. Mivel trénerük amerikai volt, a kutyák egy része még angolul is ért.

A honlap szerint a kutyusok nem csak fantasztikus színészek, de hű társak is, akik hallgatnak a főbb vezényszavakra, fegyelmezetten utaznak autóban és mivel hozzászoktak a hangzavarhoz, családba, kisgyerekek mellé is ideálisak. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy számos kutyának máris lett családja, Buborék, Báró, Kira és a mindennél cukibb Lotti is gazdára talált, de még rengeteg könyörgő szemű kutya várja, hogy valaki hazavigye őt a menhelyről.

A Fehér isten című film Mundruczó hatodik játékfilmje lesz, A Magyar Nemzeti Filmalap 280 millió forinttal támogatta, bemutatója jövő év elején várható.