Index Vakbarát Hírportál

Steve McQueen zsakettje 800 ezer dollárt ér

2013.07.08. 10:32

A legendás színész már önmaga egy ikon, elég csak a nevét említeni és máris kész a kiapadhatatlan beszédtéma. Az egykori sztár nevéhez már olyan prémium termék is köthető, mint az egyedi gyártású, kék árnyalatú lencsével ellátott Persol 714-es napszemüveg. A jalopnik.com értesülése szerint  A chicagoi tanú (eredeti címe: Bullitt) című filmjében viselt barna blézere került eladósorba egy aukción, ami végül 800 ezer dollárért, azaz 184 millió forintnak megfelelő összegért kelt el. Ferráriját korábban 2,3 millió dollárért vették meg.

Nem kis összegébe került ez annak, akinek feltett szándéka lehet, hogy Steve McQueen bőrébe bújjon. Merész vállalkozás ez, mert bármennyire is a ruha teszi az embert, egy barna zakótól még csak nem lesz színészlegenda az emberből. Arról nem is beszélve, hogy ez a darab is leginkább Steve McQueennek álhat jól.

Igaz, amennyiben egy középiskolai, retró mániás földrajztanár nyerte meg az aukciót, akkor nem lesz nehéz a second hand kordbársony zakóból kipattanni és helyette ezt magára ölteni.