Index Vakbarát Hírportál

Brutális lesz Spike Lee Oldboy remake-je

2013.07.11. 12:09

Két éve derült ki, hogy Spike Lee-t választották a dél-koreai Park Chan-Wook 2003-as Oldboy című thrillerének remake-jére. Az új Oldboy-t ugyan csak október 25-én mutatják be az amerikai mozikban, de az előzetes már kikerült.

A dél-koreai thriller közel tíz éve hódította meg a világot, az egyszerre brutálisan erőszakos és a görög drámákat idéző filozófiai film főhőse, Oh Dae-su, akit 15 évre egy pár négyzetméteres szobába zárnak ismeretlen okból, majd ugyancsak rejtélyes módon egyszer csak szabadon engednek. A férfi kegyetlen leszámolást indít, amikor rájön, hogy elrablója a nevében megölte a feleségét is. A dél-koreai mozi annyira lenyűgözte a kritikusokat és a szakmát is, hogy 2004-ben elnyerte a Cannes-i filmfesztiválon a Zsűri Nagydíját is.

Nem véletlen, hogy Amerika is szemet vetett a sztorira, a rendezéssel hosszas keresgélés után - még Spielberg neve is felröppent - Spike Lee-t, a Szemet szemért és A belső ember rendezőjét bízták meg. A remake főszereplőjét Joe Doucettnek hívják és ezúttal 20 évre csukják be, Lee a szerepre Josh Brolint kérte fel, de a filmben játszik Samuel L. Jackson, Sharlto Copley és Elizabeth Olsen is. A trailer alapján Spike Lee verziója sem szűkölködik erőszakos jelenetekben, a kérdés már csak az, hogy ez cél vagy eszköz lesz-e a megrázó történethez.

Oldboy Official Red Band Trailer 1 (2013) - Spike Lee Movie HD