Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lett Brad Pitt rabszolgafilmje

2013.07.16. 09:50

A zseniális Django elszabadul után újabb klassznak ígérkező rabszolgasztori jön a mozikba. A rendező Steve McQueen, akinek többek között az Éhséget és a Szégyentelent köszönhetjük. A 12 Years As A Slave megtörtént esetet dolgoz fel: egy Solomon Northrup nevű fekete férfi szabad emberként élt New Yorkban az 1840-es évek elején. Aztán elrabolták, és egy ültetvényen kellett rabszolgaként dolgoznia több mint tizenkét éven át.

12 Years A Slave Theatrical Trailer

A filmben szerepel Benedict Cumberbatch, McQueen kedvenc színésze, Michael Fassbender, Brad Pitt, Paul Giamatti, Paul Dano, Sarah Paulson, Alfre Woodard, Dwight Henry, Quvenzhane Wallis, Lupita Nyongo, Scoot McNairy, Michael Kenneth Williams és Garret Dillahunt is.

Állítólag ez a rabszolgatörténet jóval közelebb áll majd a történelmi tényekhez, mint Tarantino Djangója. A trailer is azt erősíti, hogy klasszikus történelmi filmről van szó, bár a filmes újságírók szerint Steve McQueen eddigi filmjeinek előzetesei mindig sokkal konzervatívabb filmet ígértek, mint ami végül kisült a dologból.