Index Vakbarát Hírportál

HBO-film készül az őszinte Mike Tysonról

2013.07.26. 14:44

Az HBO-ra készülő Mike Tyson: Undisputed Truth című filmmel kapcsolatban, a kérdezték a rendezőt, Spike Leet és a főszereplőt, Mike Tysont. A film az ex-bokszoló egyszereplős Brodway előadásáról fog szólni. Az alapötlet a megszelídült bokszoló Las Vegas-i műsorából indult ki, amit Spike Lee alaposan átalakított. Énekes és zenekar nélkül vitte a produkciót New Yorkba. Mike felesége is segített a forgatókönyv megírásában, a rendező állítólag szóról szóra követte az asszony javaslatait.

Spike Lee a következőket mondta: „Mike Tyson a legőszintébb ember, akivel valaha találkoztam. A legtöbb ember nem beszél a legsötétebb énjéről, a démonjairól. Mike viszont ott áll egyedül a színpadon és megosztja minden élményét a közönséggel.”

Egy vicces történet is előkerült a beszélgetés során. „Mind a ketten Brooklynban nőttünk fel. Egyszer Mike majdnem elütött a kocsijával. Nem vagy épp a világ legjobb sofőre” - mondta a rendező a volt bokszolónak. Erre a következő válasz érkezett: „Akkor még nem is volt jogsim, csak egy szép autóm”.