Index Vakbarát Hírportál

Hat tény a Superman–Batman-moziról

2013.07.31. 10:51

Csak nemrég jelentette be Zack Snyder, a mozikban most is futó Superman-film, Az acélember rendezője, hogy a következő Superman-filmben Batman is szerepel majd. Vad találgatások indultak, amire a The Playlist nevű blog hat (szerintük) ténnyel reagált.

Az acéléember - a 4. trailer
  1. Noha a hír bejelentésekor egy részletet közöltek Frank Miller A sötét lovag visszatér című képregényéből – amelyben a korosodó Batman ütközik meg Supermannel –, de Snyder hangsúlyozta, hogy nem ezt a művét fogják adaptálni, az csupán inspirációként szolgál(t) számukra.
  2. Szinte biztosan lesz némi súrlódás és ellentét a Superman és Batman között. Rodrigo Perez, a poszt szerzője találóan úgy fogalmaz, hogy a két szuperhős – személyiségét tekintve – ugyanannak az éremnek a két eltérő oldalát testesíti meg: Superman erkölcseiben tiszta, Batman pedig sokszor könyörtelen a képregényekben.
  3. Bár a forgatókönyvet nyilván nem ismerhetjük, azt már sejteni lehet, hogy az alkotók Zod tábornok halálát valahogyan kapcsolják majd a történethez.
  4. Az új Superman-mozi könnyedén átemelhet néhány elemet Christopher Nolan Batman-filmjeiből. Már csak azért is, mert Nolan Az acélember sztorijában is közreműködött.
  5. Christian Bale Batman-figurája egyébként sem illene Az acélember világába, nemrégiben még azt is kijelentette, hogy már leszámolt Batman szerepével. Valaki mást várnak a helyére. Egy sötétebb, cinikusabb, kevésbé bizakodó karaktert.
  6. Mivel a 2017-re ígért újabb szuperhősfilm, a Justice League vélhetően kapcsolódni fog a történethez, ezért arra számíthatunk, hogy Superman és Batman a mozi végére kénytelen lesz együttműködni, és közösen felvenni a harcot egy közös ellenségük ellen.