Index Vakbarát Hírportál

Mesefigurák helyett medenceszexet kaptak

2013.08.02. 09:19

Medenceszexet, lángoló autót és hullahegyeket kellett bámulnia annak a kisgyermekes családnak, akik a Szörny Egyetem előtt a Repcsik és a Hupikék törpikék 2 előzetesét várták a veszprémi Balaton Plaza mozijában, derült ki egy fiatal anyuka csütörtöki blogbejegyzéséből.

Kifejezetten siettünk, hogy lássuk a beharangozókat, mert a gyerekek kíváncsiak voltak, hogy mi várhat rájuk a következőkben. Hát, nem kellett volna. Ugyanis az első ajánló rögtön 16-os karikával rendelkezett, amire Apjukkal együtt elkerekedett a szemünk. A film a Rush volt, Niki Lauda életéről, balesetéről. A képkockákon égő autók, vízben enyelgő pár stb. sorjáztak. A következő film, bár az ajánló csak 12-es karikás volt, valamilyen kémfilm volt, egyébként parádés szereposztással, Anthony Hopkins, Helen Mirren, Bruce Willis, John Malkovich, azonban folyamatos lövöldözéssel, robbantással, több gyilkossággal a néhány jelenetben. Majd a Thor ajánlója zárta a sort.

A hétéves lányom ekkorra az ölemben kucorgott, de már előtte is hátat fordított a vászonnak és bedugta a fülét. Ez után már férjem felállt, és kiment szólni a mozi személyzetének, akiktől azt a választ kapta, hogy a forgalmazó ezt küldi, ők nem tudnak belenyúlni, azt vetítik, amit kapnak. Ugyanakkor néhány perc múlva leállt az előzetes, és elindult egy másik a Hupikék Törpikék 2, a Repülők, és egy karácsonyra várható dinoszauruszos film előzetesével.

Alighanem a hiba mégiscsak a készülékben lehetett, bár senki nem szólt semmit. Lehet, hogy a filmet illetve a hozzá tartozó termet keverték össze, mindenesetre a gyerekek olyat láttak, amit nem kellett volna nekik, és amitől egyelőre itthon megkíméltük őket. Rajtuk kívül pedig, gyerekfilmről lévén szó, több tucat gyerek, egy egész táborozó csapat is ugyanezzel szembesült. Persze nem gondolom, hogy maradandó lelki sérülést okozott ez nekik, és azt sem, hogy ne lehetne hibát elkövetni, ami alighanem a moziban is történt. De egy kis odafigyelés, illetve egy minimális bocsánat kérése talán jól jött volna.

„Alapvetően a forgalmazók küldenek egy bizonyos számú előzetest, amit az adott film elé szánnak, és megfelel a korhatár törvénynek - mondta Bartók Anna, a Szörny Egyetemet forgalmazó Fórum Hungary marketing és kommunikációs vezetője. - Az ezen kívül rendelkezésre álló maradék időt a mozi szokta feltölteni előzetesekkel. A Szörny Egyetem elé mi a Repcsik és a Hupikék Törpikék előzeteseit küldtük el".

Rush - Hajsza a győzelemért

Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója a mozilánc nevében elnézést kért a veszprémi moziban történt kellemetlenségért a nézőktől. „Sajnálatos emberi mulasztás történt. Ez a Szörny Egyetem-vetítés egy táborozó csoport külön kérésére került a műsorkínálatba. A teremben a hét többi napján a Nagyfiúk című filmet vetítette a mozi, így véletlenül ekkor is ez a film indult el, a hozzá kapcsolódó, 16-os korhatárral ellátott előzetesekkel." A marketingigazgató megerősítette: a második trailer közepén egy apuka valóban kijött a teremből, a mozi gépésze pedig azonnal orvosolta a jelzett hibát: a megfelelő korhatárú előzetesekkel elindult a megfelelő film. Szóbeli és írásbeli panaszt azonban nem tettek a helyszínen, így a Cinema City senkit sem tudott kompenzálni az esetleges kellemetlenségekért.