Index Vakbarát Hírportál

McQuarrie rendezi a Mission: Impossible ötödik részét

2013.08.06. 09:19

Tom Cruise már rég készen áll arra, hogy eljátssza a Mission: Impossible széria ötödik részének főszerepét, eddig azonban nem volt rendezője a mozinak. Most kiderült, hogy Christopher McQuarrie irányítja majd a forgatásokat.

Mission: Accepted (Küldetés: elfogadva) - írta hétfői Twitter-bejegyzésében Christopher McQuarrie, aki tavaly dolgozott együtt Tom Cruise-zal a Jack Reacher című thrilleren. Az új Mission: Impossible-film rendezője ezen kívül csak egy mozit jegyez rendezőként, a Hullahegyek, fenegyerek című 2000-ben készült akciófilmet. Forgatókönyvíróként viszont jóval ismertebb, ő írta például a Közönséges bűnözők könyvét, amiért 1996-ban Oscar-díjat is kapott.

A Mission: Impossible ötödik folytatásában Tom Cruise amellett, hogy ismét eljátssza Ethan Hunt ügynök szerepét, producerként is részt vesz. A forgatókönyvet Drew Pierce írja, azt egyelőre azonban nem tudni, mikor kezdik el a forgatást.

A folytatásról már több mint egy éve beszélnek, hiszen az előző rész, a Fantom protokoll üzletileg példátlan sikert hozott. 145 millió dollárból készült és világszerte több mint 700 milliót hozott. Tom Cruise az ötödik rész miatt mondta le a The Man From U.N.C.L.E. című tévésorozat moziváltozatát, amit Guy Ritchie-vel együtt készítettek volna.