Index Vakbarát Hírportál

Bill Connolly rákos és Parkinson-kóros

MTI/Index
2013.09.16. 15:58

Prosztatarák miatt operálták meg Billy Connollyt, a Kvartett - A nagy négyes sztárját és orvosai korai stádiumú Parkinson-kórt is felfedeztek a skót színésznél. A 70 esztendős Connolly honlapján hétfőn megjelent közleménye szerint az Egyesült Államokban elvégzett műtét jól sikerült, megfelelő kezelést kap a Parkinson-kórra is, amely remegéssel és feledékenységgel is járhat. A színész szóvivője szerint a rákot még igen korai stádiumban sikerült feldezeni, így Conolly teljes felépülésre számíthat.

Az orvosok biztosították a színészt, hogy a gyógyíthatatlan degeneratív központi idegrendszeri betegség nem akadályozza majd a munkájában. Nagy-Britanniában méltatták a színészt, amiért kiállt a nyilvánosság elé, és nyiltan vállaja betegségét. Connolly áprilisban egy belfasti előadásán már panaszkodott emlékezetkieséseire.

"Ez borzasztó. Úgy érzem magam, mintha megbolondulnék" - mondta akkor. Ennek ellenére egy idén vele készült interjúban úgy nyilatkozott, ő a szívében örökké fiatal marad, és ma is 37 évesnek érzi magát.

A Glasgowban született Connolly a skót folkzenei színpadon szerzett érdemeket, mielőtt színészi babérokra tört volna. A közkedvelt komikus számos vígjátékban szerepelt, legutóbb Dustin Hoffman bemutatkozó rendezésében, a Kvartett - A nagy négyes című filmben láthatta a közönség.