Index Vakbarát Hírportál

Tim Roth lesz a FIFA elnök

2013.10.25. 20:15

Tim Roth alakítja majd Sepp Blatter FIFA elnököt a fociszervezet igazgatói tanácsáról szóló filmben. Az előzetesen F2014 címen futó filmben Gerard Depardieu is feltűnik majd, Jules Rimetet fogja alakítani, aki a FIFA egyik alapítója és hosszúő ideig elnöke volt. A színész és a FIFA elnök nem régiben találkozott Zürichben, Blatter Roth-tal kapcsolatban azt mondta, nagyon jó választás volt a szerepre, és alig várta, hogy találkozzon vele. A film bemutatását jövőre tervezik a FIFA fennálásának 110. évfordulója, és a világbajnokság alkalmából. A filmet Franciaországban, Azerbajdzsánban és Brazíliában forgatják.

Blatter 1998 óta vezeti a FIFÁ-t, de tevékenységét sok vád érte, például a korrupciós botrányok miatt. Többen bírálták azért is, mert egy ízben azt javasolta, a női focisták hordjanak szűkebb nadrágokat és rövidebb pólókat, hogy több férfi nézőt vonzzanak a meccsekre. Más ízben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy fennen hangoztatta, a fociszurkolók között nem dívik a rasszizmus, és különben is, egy kézfogással minden nézeteltérés elsimítható. Vesztegetési üggyel vádolták meg a 2022-es katari világbajnokság kapcsán is, és felzúdulást váltott ki azon kijelentése, hogy a meleg focidrukkerek ne éljenek szexuális életet, ha kiutaznak a katari vb-re, hiszen ott a homoszexualitás tiltott. Ezért a kijelentéséért azóta már bocsánatot kért.

Az 52 éves Tim Roth-ot nemsokára hercegi szepben láthatjuk majd Nicole Kidman oldalán, a Grace Kellyről szóló, Grace of Monaco című filmben.