Index Vakbarát Hírportál

Tom Hanks a legszerethetőbb híresség

2013.10.28. 09:43

Tom Hanks nem panaszkodhat: új filmjét, a Phillips kapitányt dicsérik a kritikák, őt pedig megválasztották Hollywood legszerethetőbb színészének. Nem ez az első ilyen sikere: nyáron ő lett Amerika legmegbízhatóbb embere is, közvetlenül Sandra Bullock és Denzel Washington előtt.  

Most az iHeartRadio szavazói döntöttek úgy, hogy a férfiszínészek közül Tom Hanksnél senkit nem kedvelnek jobban. A színész kapta a szavazatok 28,3 százalékát, a második helyezett Will Smith pedig csak 17,2 százalékot ért el. (Bár ez szolgálhat némi magyarázatul arra, hogy Smith miért kaszál hatalmasat a mozikban pocsék filmekkel is.) A harmadik helyezett Denzel Washington lett, rá a szavazók 13,9 százaléka voksolt.

Phillips kapitány

George Clooney 11,8 százalékot kapott, Brad Pittet a szavazók 11,2, Ryan Goslingot pedig 7,4 százalékuk választotta a legszerethetőbbnek. Egy 2011-es interjúban Tom Hanks szerényen azt mondta, hogy szerinte az emberek 80 százaléka jó, gondoskodó, szerethető és csak húsz százalékuk hazug, tisztességtelen. Az a nehéz feladat, hogy kitaláljuk, ki tartozik ebbe a húsz százalékba.

Nem lepődnénk meg, ha Hanks pár év múlva indulna az elnökválasztáson.