Index Vakbarát Hírportál

Az Urániában szexel Sean Penn exfelesége

2013.11.19. 17:24

Tíz egészestés animáció és harminchárom rövidfilm lesz november 27. és december 1. között az Urániában az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A nyitófilm A futurológiai kongresszus lesz a Libanoni keringő rendezőjétől, az izraeli származású Ari Folmantól. Ebben Sean Penn exfelesége, Robin Wright kezd el vadul szeretkezni egy bizarr rajzfilmvilágban.

Congress trailer

Paul Bush brit alkotó Babeldom című animációja egy szerelmi történeten keresztül mutatja be  a jövő városát. Vetítik a szintén brit Phil Mulloy Fájdalom és szánalom című groteszk humorral teli munkáját, amely az alkotó híres Christie-trilógiájának záró epizódja. A Rio 2096: A szerelem és düh című brazil filmben a hatszáz évet megélt főszereplő a dél-amerikai ország négy különböző történelmi időszakát meséli el. A japán Hitosi Takekijo Éjfélkor az iskolában-jában a három főszereplő kísértetekkel találkozik az iskola laboratóriumában.

Lesz Anime Haiku válogatás a kortárs japán animáció Európában kevésbé ismert irányzataiból, valamint több, gyermekeknek és felnőttnek szóló workshop, amelyek során az animációk készítését is megismerhetik az érdeklődők.

A versenyfilmeket az idén is háromtagú nemzetközi zsűri bírálja el, amelynek idén a holland Hisko Hulsing, a brit Daniel Grey, valamint az erdélyi Kassay Réka rendező lettek a tagjai. A rövidfilmes verseny nemzetközi testületében az Oscar-díjas lengyel Zbigniew Rybczynski, Szederkényi Bella és a brit Paul Bush kapott helyet. A fődíjak mellett közönségdíjat és különdíjat is kiosztanak.