Index Vakbarát Hírportál

Ők Hollywood legtúlfizetettebb sztárjai

2013.12.10. 16:10

A Forbes magazin közzétette, hogy kik azok a hollywoodi sztárok, akikbe a legkevésbé éri meg befektetni a stúdióknak. A színészek legutóbbi három filmjének bevételi adatai és a gázsijuk alapján kiszámolták, hogy a stúdió által az adott sztárra költött egy dollár mennyire térül meg később.

Kiderült, hogy a legkevésbé Adam Sandler, a fingós filmek királya éri meg az árát. Ő ugyanis csak 3,4 dollárt hoz egy ráköltött dollárra. Nála csak kicsit teljesített jobban a Grace klinkában feltűnt Katherine Heigl 3,5 dollárral. Ő szinte csak romantikus komédiákban játszik (A nagy nap, A szingli fejvadász) és a jelek szerint jóval magasabb a gázsija annál, mint amennyire a közönséget érdekli. 

A lista harmadik helyére Reese Witherspoon került 3,9 dollárral. Korábban ő is a romantikus komédiákra koncentrált, most viszont egyre több más műfajú filmmel kísérletezik, egyelőre mérsékelt sikerrel. A borzalmas Kémes hármas mellett nemrég játszott a Mudban Matthew McConaughey oldalán.

A rossz befektetések közé került még Nicolas Cage, Kevin James, Denzel Washington, Steve Carell és Jennifer Aniston is, aki 10,9 dollárt szállít a stúdiónak minden ráköltött egy dollár után.  

A Forbes nyáron közzétette a legjobban fizetett színészek listáját is: az élen Robert Downey Jr. állt 75 millió dollárral, őt Channing Tatum (60 millió dollár) és Hugh Jackman (55 millió) követte. A Top 10-be befért Adam Sandler (37 millió dollár) és Denzel Washington (33 millió dollár), akiknek a mostani összeállítás szerint nem kellett volna ennyit fizetni.