Index Vakbarát Hírportál

Nagymenők írják a következő Pókember-filmeket

2013.12.13. 09:02

Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, Ed Solomon és Drew Goddard személyében (ők öten többek között a két Star Trek-filmet, négy Transformerst, az Alias, a Lost és a Fringe című sorozatokat, a Men in Black-franchise-t a Z világháborút, a Cloverfieldet és a The Cabin in the Woods című horrort írták) megvannak a Pókember-franchise következő filmjeinek írói, jelentette be a Hollywood Reporter.

A Sony a Marvel példáját követve akarja felépíteni Peter Parker és holdudvara világát, amihez több filmre és nagyívű, egymáshoz kapcsolódó történetekre lesz szüksége. Az öt író Avi Arad és Matt Tolmach producerekkel és A csodálatos Pókembert rendező Marc Webb-bel dogozik majd együtt éveken át.

Kurtzman és Orci már el is kezdte a harmadik Pókember-film forgatókönyvének munkálatait (a második részt jövőre mutatják be), a Sony pedig két napja jelentette be a negyedik film premierdátumát (2018. május 4.). A franchise részeként jelenik majd meg a Venom (Méreg) című film is Kurtzman, Orci és Solomon tollából, ez Pókember egyik ősellenségéről szól majd, Goddard pedig a The Sinister Six című filmet írja és rendezi is majd, ez dettó nem a pizsamás szuperhősről, hanem ellenfeleiről szól majd.