Index Vakbarát Hírportál

Romániában megtörtént az Isteni műszak

2013.12.18. 13:39

Ugyan Bodzsár Márk Isteni műszak című abszurd mozija egy lengyel hír alapján született, de nem sokkal a magyar premier után Romániában lebukott az igazi Fék doktor, Kistamás és Milán.

A román ügyészség összesen 26 gyanúsított, köztük 3 temetkezési vállalkozó, 10 rendőr és számtalan mentős ellen indított eljárást, miután kiderült, hogy utóbbiak csúszópénzt fogadtak el a vállalkozóktól azért, hogy hozzájuk irányítsák az elhunytak hozzátartozóit. Az Adavarul nevű román lap csak gyászhuszármaffiának hívja a gyanúsítottakat, és azt írja, hogy a rendőrök és a mentősök nem egyszer még versenyeztették is a temetkezési vállalkozókat, és az kapta meg a holttestet, aki többet fizetett érte. Egy-egy "kliens" adataiért 20-46 ezer forintnak megfelelő lejt fizettek - írja az MTI.

A társaság után feltehetően egy bejelentés miatt kezdtek el nyomozni, legalábbis erre utal Raed Arafat egészségügyi államtitkár nyilatkozata, "amikor még a házadban vannak a mentősök, próbálják újraéleszteni a szívrohamot szenvedett pácienst, és máris becsenget a temetkezési vállalkozó, akkor normális, hogy gyanakodni kezdesz". Az Adevarul telefonlehallgatási jegyzőkönyveket is nyilvánosságra hozott, eszerint volt olyan orvos, aki arról alkudozott a temetkezési vállalkozóval a percekkel korábban elhunyt ember lakásából telefonálva, hogy a csúszópénz egy negyedik vagy ötödik generációs iPhone árát teszi-e majd ki.

Isteni műszak előzetes