Index Vakbarát Hírportál

11 milliárdos rekordbevétellel zárhat Hollywood

2013.12.30. 08:41 Módosítva: 2013.12.30. 09:05

Csaknem 11 milliárd dolláros bevétellel zárhatja az évet Hollywood az észak-amerikai piacon - írja a reviewjournal.com. A Rentrak előzetes adatai szerint idén tavalyhoz képest egy százalékkal nagyobb összegben, több mint 10,9 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a nézők a mozikban - a különbséget azonban nem a nézők száma, hanem a jegyárak növekedése okozta.

Több film is a bukottak listájára került, így a Johnny Depp főszereplésével készült A magányos lovas, a Will Smith-család új mozija, A Föld után, az IMDb-n csak 5,5 pontot elért R.I.P.D. - Szellemzsaruk, és a Dreamworks csigás Verdákja, a Turbó. De jól ment a Halálos iramban 6, a Vasember 3, és a Gravitáció is. Az éhezők viadala: Futótűz 378 milliónál, A hobbit - Smaug pusztasága pedig 190 millió dolláros jegybevételnél jár, miután a mostani hétvégén is erre a filmre váltották a legtöbb jegyet az észak-amerikai mozikban.

A Variety szerint a második helyen a Jégvarázs című mesefilm áll, pedig A hobbithoz hasonlóan ez is már harmadik hete megy a mozikban (28,8 millió dollár). A harmadik helyet az Anchorman 2, a negyediket az Amerikai botrány szerezte meg, míg Scorsese egekbe magasztalt A Wall Street farkasa című filmje csak az ötödik helyen végzett (18,5 milli dollár).